Wat is een Virtual Assistent?

Als ondernemer weet je als geen ander hoe druk het kan zijn. Het voelt soms alsof je dag en nacht bezig bent en geen moment rust hebt. En dat terwijl er nog zoveel belangrijke taken op je liggen te wachten. Gelukkig is er een oplossing: een Virtual Assistant (VA)

Een VA is eigenlijk een secretaresse of Personal Assistant op afstand die jou als ondernemer kan helpen met allerlei taken die online uitvoerbaar zijn. Dit kan als ondersteuning, maar ook adviserend. Zo kun je een VA inhuren voor secretariële taken, vormgeving in Canva (denk aan afbeeldingen voor social media, E-books, visitekaartjes, etc.), social media beheer, (online) klantcontact, proeflezen en het redigeren van teksten. Kortom, een VA is breed inzetbaar.

Maar het grootste voordeel van het werken met een VA is dat je je alleen nog maar hoeft te focussen op de leuke aspecten van je onderneming. Stel je eens voor dat je een dagje vrij kunt nemen, meer tijd hebt voor je klanten of je volledig kunt richten op de groei van je bedrijf. Dat wil jij toch ook?

Je kunt een VA inhuren voor een eenmalige klus, een kortere periode of voor langere tijd. En het mooie is dat je geen werkplek hoeft in te richten en dat je geen rekening hoeft te houden met loonbelasting, vakantiegeld of verzekeringen.

Als Virtual Assistant kan ik je ondersteunen op verschillende vlakken, zodat jij je als ondernemer kunt richten op waarom je je bedrijf bent gestart.

Meer weten? Klik hier om naar mijn aanbod te gaan.

"Als ondernemer loop je vast wel eens tegen bepaalde taken aan, die je niet zo goed kan of juist helemaal niet leuk vindt."